Mladenovac VHS 2013.










Skup ljubitelja VW vozila sa vazduhom hladjenim motorima 2013. godine u Mladenovcu, 07., 08. i 09. juna 2013. godine. Ostatak fotografija pogledajte OVDE.




Manifestacija "Vazduhom hlađena strast" okuplja tradicionalno oldtajmere i njihove vlasnike iz zemlje i inostranstva.

Izložba automobila "Vazduhom hlađena strast" je manifestacija pokrenuta sa idejom negovanja kulta automobila legende, poznatog u našem narodu kao "Buba".

Ideja se odnosi i na ostala vozila sa vazdušno hlađenim motorima kojima je Buba bila osnov ili uzor za nastajanje.

Deveta manifestacija “Vazduhom hlađena strast”, popularna Bubijada, okupila je tokom vikenda u Mladenovcu veliki broj zaljubljenika u folksvagenove “oldtajmere”.

I pored teškoća, uglavnom finansijske prirode, ova već tradicionalna manifestacija je održana, na zadovoljstvo više od sto zaljubljenika u “bube” koji su u našu opštinu stigli sa 75 automobila, a svakako na zadovoljstvo organizatora koji su na ulice Mladenovca izvezli svojih pet automobila.

Prema ocenama gotovo svih učesnika, mladenovačka “Bubijada” spada u najbolje organizovane u čitavoj Srbiji, a odlikuju je srdačnost i gostoprimstvo domaćina, te odlična organizacija i dobar provod.

Pored učesnika koji godinama  dolaze u Mladenovac iz okolnih zemlja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije, ove godine našu opštinu posetilo je i dvoje  zaljubljenika u folksvagenove automobile iz Pariza koji su, kako kažu, krenuli na put oko sveta.

Ove godine, kamp je bio smešten na sportskim terenima osnovne škole “Kosta Đukić”, gde su tokom tri dana organizovani različiti prateći programi, među njima i nastup poznatih mladenovačkih rokera koji je održan prvog dana “Bubijade” u subotu, 8. juna.

Osim u kampu na Seltersu, tokom trodnevnog trajanja manifestacije, zainteresovani Mladenovčani su bube mogli da vide ispred TC „Mladenovac“ gde su bile parkirane u subotu prepodne, nakon čega su još dva sata bile parkirane u centru opštine, u ulici Kralja Petra I.

Kao i prethodnih godina, i ove je proglašeno „Top 10“ automobile. Specijalnu nagradu, ukrasne bele prstenove za gume, koju dodeljuje predstavništvo britanske firme „VW Keritag“ u Srbiji, osvojio je Željko Šmakić iz Užica, sa automobilom koji je sam sklopio i koji je izazvao veliku pažnju posetilaca „Bubijade“, a specijalno priznanje za najduže prevaljeni put dobio je par uz Francuske.

0 comments: